فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ باید توجه داشت که اثبات بیاطلاعی از سرقتی بودن مال در دادگاه بسیار دشوار است. شاید بهترین راهکار خرید نکردن از این افراد باشد تا در مظان اتهام قرار نگیریم.
مطابق قانون، اگر کسی با علم و اطلاع یا با وجود قرائن و اماراتی اطمینان آور مبنی بر اینکه این مال در نتیجه سرقت به دست این شخص رسیده، آن را از سارق به هر نحوی خریده باشد یا امانت گرفته باشد یا به وی هبه شده باشد یا موقتا به او سپرده تا آن را مخفی کند، تحت هر عنوانی، مال سرقتی را هر چند برای یک لحظه کوتاه از سارق دریافت کرده باشد به مجازات شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.
در صورتی که متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات قانونی محکوم میشود؛ بنابراین نه تنها معامله اموال مسروقه جرم است، بلکه قبول کردن آن تحت هر عنوان نیز مجازات دارد و چنانچه خریدار مال مسروقه نتواند اثبات کند که به صورت حرفهای این کاره نیست با مجازات سنگینی روبهرو میشود و آن هم زمانی است که بعد از خرید مال مسروقه نمیتواند ثابت کند که اولا از مسروقه بودن آن بیاطلاع بوده است و دوم؛ آن را برای فروش مجدد از سارق خریده است.